آرشیو اردیبهشت ماه 1400

طراحي سايت وردپرسي

پورتال چيست ؟

بي شك همها تا به حال نام پورتال ها را شنيده يم  و احتمالا ممكن است براي ما اين سوال به وجود آيد كه پورتال چيست و چه كاربردي دارد ؟  ما در اين مقاله مي خواهيم پاسخ اين سوالات را بررسي كنيم و ببينيم كه آيا خصوصيات و ويژگي هاي پورتال ها در چيست . پس اگر شما هم همچين سوالاتي داريد تا انتهاي اين مطلب همراه ما باشيد . نام انگليسي پورتال به صورت  PORTAL نوشت مي شود  كه در واقهعع در فرهنگ لغات فارسي به معناي  دريچه و درگاه مي باشد . در واقع در تنوژي هم استفاده زيدي از كلمه پورتال مي شود كه  در آن جا معناي متفاوتي دارند .  در حقيقت در تكنوليسايت بايد بيان كنيم كه پورتال به معناي صفحه اي در وب است  كه به صورت مجازي در اخيتار كاربران قرار ميگيرد و دسترسي آساني را بدون آن كه توجه اي به محل فيزيكي شود براي كاربران فراهم مي كنند . به زبان ساده تر مي توانبيان كرد كه يك پورتال  درگاهي به دنياي مجازي مي باشد. 

 

پورتال (Portal) به چه معناست؟

معادل فارسي كلمه Portal (پُرتال) درگاه تعريف مي‌شود همانطور كه در اكثر وب سايت ها ميبينيم براي معرفي خدمات آنلاين خود از واژه درگاه استفاده مي‌كنند، كه از واژه‌هاي معرفي شده در فرهنگ لغات مي باشد. درگاه‌ها (پورتال) به نوعي وب سايت هايي با امكانات و فضا سازي هاي سازماني‌تر هستند.
ويژگي‌هاي اصلي يك پورتال چيست ؟

بياييد نگاهي به ويژگي‌هاي پورتال بيندازيم. پورتال:
درگاه ورود منحصر به فردي استمجموعه‌اي از اطلاعات را در خود دارداطلاعات همگي هدفمند هستنداطلاعات در دسترسند.حالا با توجه به اين ويژگي‌هايي كه گفته شد، مي‌توانيم پاسخ سوال “تفاوت وبسايت و پورتال چيست ؟“ را بدهيم:

پورتال درگاه ورودي منحصر به فردي به مجموعه منابع استاطلاعات را با توجه به تجربيات كاربر نمايش مي‌دهددسترسي‌ها به اطلاعات دسته‌بندي شده به طور تفكيكي انجام مي‌شودامكان ارتباط بين كاربران و همه استفاده‌كنندگان ار پورتال وجود داردبه نرم‌افزارها و سيستم‌هاي نرم‌افزاري وصل مي‌شود


نسل اول پورتال ها :

اولين پورتال ها، كه از آنها تحت عنوان نسل اول نام برده مي شود، بر فراهم نمودن محتويات ايستا، مستندات و همچنين خوراكهاي اطلاعاتي زنده در صفحات وب مبتني بودند. مثالهاي نمونه اين نسل سايت هاي YAHOO يا EXCITE است. اين پورتالها در محيطي به هم پيوسته، اهداف مشابهي را دنبال كرده و صفحه واسط مشخص و منحصر به فردي را براي دستيابي به مجموعه اطلاعات توزيع شده در سراسر شركت يا سازمان خود، در اختيار كاربر مي گذاشتند.

اين اطلاعات معمولا شامل اخبار شركت، شرايط و فرم هاي استخدام، اطلاعاتي مربوط به كاركنان و چگونگي ارتباط با آنها، مستندات رسمي و سياست هاي اعلام شده شركت و همچنين لينك هاي ارتباطي مفيد بود.

نسل دوم پورتال ها

نسل دوم پورتال ها تمركز خود را بر نرم افزارهاي متمركزتر و اطلاعات دقيق تر و مشخص تر قرار دادند . اين نسل از پورتال Portal ها شباهت زيادي با نسل اول داشتند اما تفاوت اين نسل با نسل قبلي در امكان ارتباط همكاري كاربران در محيطي به هم پيوسته بود و همين تفاوت نقطه ي تمايز اين نسل با نسل قبلي محسوب مي شد . همچنين در اين نسل از پورتال ها مي توان به قابليت همكاري متقابل در ادارات مجازي براي تيم هاي كاري و با هدف انجام وظايفشان فراهم ساختند .

اين نسل از پورتال ها سرويس هاي متعددي داشتند كه از جمله آنها مي توان به سرويس ها همكاري كه به كاربران اجازه مي داد با يكديگر گپ بزنند و براي يكديگر ايميل بفرستند و قرار ملاقات تنظيم كنند و همچنين مي توان به سرويس مديريت محتوا اشاره كرد . در پورتال هاي نسل دوم قابليت تعريف گروه هاي كاربري نيز فراهم آمده بود . به بيان ديگر اين پورتال ها ساز و كار همكاري داخلي را در يك سازمان فراهم مي ساختند .


نسل سوم:

نسل سوم  با هدف ايجاد فضاي مجازي تجارت الكترونيك (E-Business) به وجود آمد. اين پورتال‌ها نقطه اتصالي شد بين كارمندان، توليدكنندگان، عرضه‌كنندگان و مشتريان. كاربران هم با هم مي‌توانند ارتباط داشته باشند و هم به محتوا، امكانات و تجهيزاتي كه پورتال ارائه مي‌دهد، دسترسي داشته باشند.
ويژگي خاص نسل سوم پورتال‌ها اين است كه اتوماتيك و بر اساس نقش كاربر، هدفمند شده و ويژگي‌هاي مخصوص آن كاربر را ارائه مي‌دهد. يعني نحوه نمايش اطلاعات، امكانات و … بر اساس نقش هر كاربر متفاوت است.


انواع پرتال

پرتال هاي وب يا همان وب پرتال ها بر اساس نوع كاربردي كه از آنها مي شود طبقه بندي مي شوند كه برخي از آنها به شرح زير هستند :
پرتال هاي شركتي : دسترسي اختصاصي به اطلاعات خاصي از يك شركت يا كمپاني خاص را فراهم مي كند مثلا www.canon.com يكي از انواع اين پرتال ها است .

پرتال هاي تجاري: اينگونه پرتال ها در زمينه تجارت الكترونيك فعاليت مي كنند مثلا google shop يكي از اين نوع پرتال ها است.

پرتال هاي شهري: دسترسي به خدمات و اطلاعات يك شهر را ممكن مي سازد . مثلا www.tehran.ir يكي از اين نوع پرتال ها است .

پرتال هاي فراگير: دسترسي از طريق تجهيزات فراگير مثل PDA را ممكن مي سازد.پرتال‌هاي تخصصي: پرتال‌هايي هستند كه براي يك هدف خاص طراحي شده‌اند مثلا www.tosinso.com يك پرتال تخصصي فناوري اطلاعات است .

پرتال‌هاي فضاي كار: پرتال‌هايي هستند كه بر اساس زمينه‌هاي كاري مختلف طراحي مي شوند.

پرتال‌هاي علمي: پرتال‌هايي هستند كه امكان همفكري بين افراد متخصص در انجام يك پروژه مشترك را مي‌دهند.

تگ هدينگ (Heading) چيست و نحوه استفاده از آن

 فرض كنيد در حال خواندن مقاله  و يا روزنامه هستيد قطعا در نگاه اول قتي با حجن زيادي از متن ها رو به رو شويد خواندن  اين مطلب ممكن است براي شما كسل كنندعه باشد و شما را از خواندن ادامه متن منصرف كنيد اما اگر متن شما داراي تيتر ها جذاب و درست باشد در اين حالت خواننده ابتدا نگاهي به تيتر خها مي اندازد و اگر از تيتر ها خوشش آمد  بيتشر  وسوه مي شود كه متن را تا انتها دنبال كند ، هنگام نوشتن يك مطلب جديد، شما مي‌توانيد از تگ‌هاي عنوان H2، H1 و ... براي قرار دادن تيترهاي مختلف استفاده نماييد. تيتر ها و خود متن با  يكديگر ساختاري را تشكيل مي كنند كه اين ساختار مي تواند باري مخاطب جذاب باشد . 

تگ هدينگ (Heading) چيست؟

تگ‌هاي هدينگ در HTML تگهايي هستند كه به تيترها و زيرتيترهاي يك محتواي متني داده مي‌شوند. تگ‌هاي Heading، به ترتيب اهميت، عبارتند از H1 و H2 و... H6 كه H1 مهم‌ترين آن است و به عنوان اصلي اطلاق مي‌شود. استفاده درست از اين تگ‌ها در سئوي سايت بسيار مهم است.


تگ ‌H1 در SEO

براي نمايش عنوان صفحه در سند HTML بايد از تگ H1 استفاده نماييد. توجه داشته باشيد كه بسيار پر اهميت است كه حداقل و حداكثر يك تگ H1 در صفحه شما بايد موجود باشد، نه كمتر و نه بيشتر فقط و فقط يك تگ H1.


تگ H2 تا H6 در SEO

در هر سند HTML بهتر است كه از تگ هاي زير مجموعه تگ H1 نيز استفاده كنيد و تگ هاي H2 را به عنوان تيتر هاي اصلي و تگ هاي H3 را به عنوان تيتر هاي فرعي و زير مجموعه تيتر هاي H2 استفاده نماييد. همچنين از تگ هاي تيتر كم اهميت تر نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.


تاثير تيتربندي بروي سئوي وب‌سايت شما

در نهايت احتمالاً مي‌پرسيد كه: استفاده از تيترها چه مزيتي براي سئوي وب‌سايت من دارد؟ شواهد نشان مي‌دهد كه تاثير اين كار نسبت به قبل كمتر شده است، اما تيترها هنوز هم به گوگل كمك مي‌كنند كه موضوعات اصلي را در مطالب طولاني‌تر تشخيص دهد و البته مطلب شما را به عنوان يك مطلب خوانا و معتبر شناسايي كند.

شكي نيست كه راه‌هاي بهتري براي ايجاد يك سئوي خوب وجود دارد و لزوماً براي سئو به يك ساختار خوب براي مطالب نياز نداريد. اما اينكار وقت چنداني از شما نخواهد گرفت، مي‌تواند تاثيري هر چند كوچك بروي سئوي شما داشته باشد و در نهايت و مهمتر از هر چيز، مطالعۀ مطالب شما توسط كاربران را راحت‌تر كند.


تگ‌هاي هدينگ در وردپرس

ما معمولاً از يك تگ H1 در پست خود استفاده مي كنيم و اين عنوان همان عنوان اصلي صفحه است.در اكثر مواقع تگ‌هاي H1 تا H3 براي صفحات كافي هستند. تگ‌هاي H4 تا H6 خيلي به كار نمي‌آيند مگر اينكه محتواي يك صفحه محتواي سنگيني باشد.ترتيب را در استفاده از تگ‌هاي هدينگ رعايت كنيد. از تگ‌ها باترتيب عددي آن‌ها پيش برويد. H2 بعد H3، H4… بدون ترتيب به عنوان ‌هاي بعدي نرويد.اطمينان حاصل كنيد كه كلمهٔ كليدي تان در H2 نيز گنجانده ‌شده است.

به اين دليل كه گوگل هنگام جستجو و رتبه ‌بندي محتوا، به دنبال وجود كلمات كليدي در عنوان و تراكم كلمات كليدي در محتوا مي‌گردد؛ اما اين لزوماً به اين معني نيست كه كلمهٔ كليدي بايد عيناً تكرار شود.براي تعداد كلماتي كه در سر تيترها استفاده مي‌كنيد محدوديت قائل باشيد. از جملات و پاراگراف‌هاي طولاني استفاده نكنيد.توصيه مي‌شود از هدينگ‌هاي تكراري در صفحات مختلف يك وب‌سايت استفاده نكنيد.بهتر است از تگ هاي عنوان صرفاً براي نشان دادن برخي عناصر استفاده نكنيد. براي سبك دادن به عناصر وب‌سايت خود از CSS استفاده كنيد.


چگونه هدينگ ها (تيترها) را سئو كنيم؟

همان طور كه محتواي صفحه را سئو مي‌كنيد، در استفاده از هدينگ هاي صفحه نيز بايد قوانيني را به كار ببريد تا آن‌ها نيز مطابق با اصول سئو باشند.

به اين منظور به نكات زير توجه كنيد:

استفاده از كلمات كليدي در هدينگ هااما مي‌دانيم كه بهتر است از كلمات كليدي صفحه و در هدينگ ها استفاده شود. به علاوه، بهتر است كلماتي كه در هدينگ استفاده شده در پاراگراف زير هدينگ نيز به كار رود تا گوگل متوجه شود كه اين هدينگ مرتبط با مطلب زير آن بوده و به درستي انتخاب شده است. به عبارت ديگر، ارتباط بين عناوين html و مطالب زير آن ضروري است. در عين حال بايد براي تگ هدينگ html از تنوع استفاده كنيد. عناوين خود را با همان كلمات كليدي ثابت پر نكنيد.

تعداد هدينگ ها، تعداد كلمات هدينگ و پاراگراف

زير آنهيچ قاعده اثبات شده‌اي براي طول تيترهاي html وجود ندارد. هيچ قانون اثبات شده‌اي نيز براي تعداد بهينه عناوين html وجود ندارد. افزونه Yoast همواره تأكيد دارد كه براي هر 300 كلمه بايد يك تگ هدينگ مشخص كرد. چراكه اگر يك متن يكدست و شلوغ جلوي ديد كاربر قرار دهيد خواندن آن صفحه در نظرش كاري بسيار سخت و دشوار مي‌نمايد و به احتمال زياد آن صفحه را ترك خواهد كرد.

ساير نكات مربوط به استفاده از هدينگ

هنگام به روز رساني محتوا، از به روز رساني عنوان H1 و ساير برچسب‌هاي تيتر، H2، H3 غافل نشويد.به هيچ وجه هدينگ ها را سفارشي نكنيد. بايد تگ‌هاي هدينگ را طبيعي نگه داريد. خوانايي براي محتواي با كيفيت بالا بسيار مهم است.اگر محتوا اجازه سلسله مراتب را نمي‌دهد، به اجبار اين كار را نكنيد. شما مي‌توانيد بدون آن خوب هم عمل كنيد.هميشه برچسب‌هاي عنوان را منظم قرار دهيد.قسمت‌هايي كه مي‌توانيد حذف كنيد را پاك كنيد. استفاده از آن‌ها ممكن است موجب سردرگمي كاربران و موتورهاي جستجو شود.از سبك (CSS) براي بازنويسي رفتارهاي پيش فرض براي برچسب‌هاي عنوان استفاده كنيد اما هميشه نظم و سطح را حفظ كنيد.

صفحات ۴۰۴ چيست ؟

قطعا تا به حال چندين  و چندين مرتبه با صفحات 404 آشنا شده ايد  و نتوانسد با اين صفحعه واد صفحه سايت مورد نظر بشويد .  صفحات 404 را صفحه ارور مي نامند كه به ما اجازه ورود به سايتي  و يا صفحه اي در گوگل را نمي دهد . اين ارور ممكن است براي هر سايتي پيش بيايد و و شايد اصلا اين ارور به معناي خطا و مشكل از سمت سايت نباشد بلكه ايمن امكان وجود داد كه خطا و مشكل از طرف كاربر باشد .  در اين مقاله قصد داريم تا به طر كامل راجب به  صفحات 404 گفت و گو كنيم و ببنيمي كه چه عواملي باعث شده تا ما به اين صفحات نيز برخورد كنيم و در صورت مواجه با صفحه 404 چگونه از آن بگذيم و ان را برطرف كنيم . 

صفحه 404 چه كاري انجام مي دهد؟

هنگاميكه درخواستي به سرور ارسال مي شود ، سرور پاسخي به آن درخواست مي فرستد ، پاسخ 404 در صورتي كه كاربر آدرس خاصي را در نوار آدرس مرورگر خود تايپ كند، ولي صفحه اي معادل آن وجود نداشته باشد ايجاد ميشود. خطاي 404 مشخص كننده اين است كه صفحه مورد نظر بر روي سايت وجود ندارد و روباتهاي موتورهاي جستجو متوجه مي شوند كه اين صفحه ديگر وجود ندارد و آن را از ليست خود خارج مي كنند. كدهاي ارسالي سرور به درخواست هاي اصطلاحا HTTP response codes گفته ميشود اين كد ها از عدد 100 شروع و به 599 ختم مي شود و هر كدام يك معنا و مفهوم دارند . امكان توضيح تمام اين كدها در اين مقاله ممكن نيست و ما صرفا به ارور 404 خواهيم پرداخت.

چه عاملي باعث بروز خطاي 404 مي گردد؟

از نظر تكنيكي، خطاي 404، يك اخطار  سمت كلاينت مي باشد كه كاربر عامل ايجاد آن است. اين اخطار بيشتر زماني روي مي دهد كه كاربري آدرس صفحه را نادرست وارد مي كند يا اينكه آدرس صفحه اي كه تايپ مي كند، وجود ندارد و قبلا سعي نكرده است كه در خصوص انواع اطلاعاتي بدست بياوريد.

يك عامل ديگر، حذف صفحه مورد نظر است و مالك سايت آدرس صفحات قديم را به صفحات جديد، ريدايركت نكرده است. وقتي كاربري روي لينكي كليك مي كند كه صفحه آن حذف شده، با خطاي 404 مواجه مي شود. براي اين منظور بهتر است كه هر صفحه اي كه حذف مي شود، آدرس آن به يك صفحه مرتبط ريدايركت گردد.

انواع نمايش اخطار صفحه 404 كه ممكن است با هر كدام از آن ها مواجه شويد:


404 Error
404 Not Found
Error 404
The Requested URL[URL] was not found on this server
HTTP 404
Error 404 Not Found
404 File or Directory Not Found
HTTP 404 Not Found
404 Page Not Found


صفحه ارور 404 به چه معناست؟

هر زمان كه مي‌خواهيد به لينكي در اينترنت دسترسي پيدا كنيد يا از سايتي بازديد نماييد، در واقع به سرور مربوط به وب مذكور درخواست مي‌دهيد تا صفحه‌اي را براي شما ارسال كند. به عنوان مثال، وقتي به Amazon.com مي‌رويد، به سرور آمازون مي‌گوييد كه مي‌خواهيد صفحه اصلي آن‌ها را ببينيد. اين فرايند، يك درخواست ناميده مي‌شود. سپس سرور با ارسال يك صفحه به درخواست شما پاسخ مي‌دهد. اين سيستم ارتباطي به HTTP معروف است.
انواع مختلفي از كدهاي وضعيت پاسخ HTTP وجود دارد. همه آنها نشان مي‌دهند كه آيا يك درخواست HTTP با موفقيت انجام شده است يا خير.


پنج نوع پاسخ وجود دارد:

پاسخ‌هاي اطلاعاتي (100–199)

 پاسخ‌هاي موفق (200–299)

 تغيير مسيرها (300-399) 

خطاهاي مشتري (400-499)

 و خطاهاي سرور (500–599)

براي آن كه معناي صفحه ارور 404 واضح باشد، هنگامي كه HTTP 404  روي صفحه شما ظاهر مي‌شود، به اين معنا است كه اگرچه سرور قابل دسترسي است، اما صفحه‌ي خاصي كه به دنبال آن هستيد، قابل دستيابي نيست. به عبارتي ديگر مي‌توان گفت كه صفحه‌ي مورد نظر شما وجود ندارد يا خراب شده است. كد خطاي 404 بدون توجه به اينكه از Google Chrome يا Mozilla و ساير مرورگرها استفاده مي‌كنيد، مي‌تواند به شكل متفاوتي ظاهر شود.

علت بروز ارور 404

1- خطاي كاربر:اين يك خطاي سمت كاربر است و علت اصلي آن مي‌تواند به اين دليل باشد كه كاربر آدرس صفحه‌اي را بخاطر اشتباه تايپي به صورت نادرست وارد كرده باشد. در واقع كاربر به دنبال آدرسي است كه در اين وب‌سايت وجود ندارد. در اين زمان اين خطا به او نمايش داده مي‌شود.

۲- تغيير نشاني صفحات: اگر آدرس و url صفحه‌اي را كه قبلاً در وب‌سايت خود داشته‌ايد، تغيير دهيد احتمال مشاهده اين خطا افزايش مي‌يابد. براي مثال ما يك صفحه‌اي براي خدمات سئو با آدرس adminesite.com/seo‌ ايجاد كرده‌ايم اما بعد از مدتي به هر دليلي آن را به آدرس adminesite.com/seo-services تغيير مي‌دهيم. در اين صورت كاربراني كه به آدرس اول مراجعه مي‌كنند با خطاي ۴۰۴ مواجه مي‌شوند.

۳- حذف صفحات: اگر مقاله يا برگه‌اي در وب‌سايت شما وجود داشته و اكنون شما اقدام به حذف آن كنيد كاربران با مراجعه به آدرس قبلي با اين خطا مواجه مي‌شوند.

عناصري كه بايد به صفحه ۴۰۴ اضافه كنيد:

لوگوي شركتاستفاده از عباراتي كه با حال و هواي سايت شما سازگاري داشته باشد مانند «صفحه خطا»، «۴۰۴»، يا «اوه!»توضيحي كوتاه در مورد دليل خطالينكي به صفحه اصلي وب‌سايت يا يك باكس جستجو