آرشیو شهریور ماه 1399

طراحي سايت وردپرسي

اصطلاحات مهم در طراحي سايت

هر رشته اي داراي اصطلاحات مخصوص به خود است كه به همان دروس آن است مطمئنا فردي كه مطالعه اي در رابطه با آن را نداشته باشد از اصطلاحات مربوط به آن رشته آگاهي نخواهد داشت . در رشته طراحي سايت هم همين موضوع وجود دارد ، در كل رشته هاي كامپيوتري بسيار وسيع و گسترده هستند و اصطلاحات بسيار بيشتري را شامل مي شود ، اگر قصد داريد كه در زمينه طراحي سايت عمل كنيد لازم اس تا با اصطلاحات موجود در اين رشته آشنا شويد ، در ادامه شما را با چند نمونه از اصطلاحات تخصصي در حيطه ي طراحي سايت آشنا مي كنيم .

از جمله از اصلاحات تخصصي طراحي سايت مي توان به وب پيج ، سئو ، وب سايت ، هاست ، دامنه ، هوم پيج و ... اشاره كرد . براي آن كه با معناي هر كدام از اين اصطلاحات و كاربرد هايشان آشنا شويد لازم است تا مقاله زير را مطالعه كنيد . 

Web Page

صفحه وب مجموعه اي از تصاوير و نوشته هاست كه به صورت يك صفحه از طريق اينترنت قابل دسترسيه. صفحات وب معمولا شامل اطلاعات مربوط به رنگ متن و پس زمينه هستند و اغلب هم شامل پيوندهايي به تصاوير و گاهي اوقات انواع ديگر رسانه ها در نماي نهايي رو شامل مي شه. يك صفحه وب به عنوان يك مجموعه اطلاعات مي تواند شامل انواع مختلفي از اطلاعات باشد كه توسط كاربر نهايي ديده و شنيده ميشه يا ارتباط برقرار مي شه.

وب سايت Web Site

مجموعه اي از صفحات وب (Web Page) بر روي فضاي مجازي اينترنت كه توسط آدرس مخصوصي (Domain) از طريق اينترنت قابل دسترسي مي باشد.

هاست (Host)

ميزباني وب سرويسي است كه به سازمانها و افراد اجازه مي دهد يك وب سايت يا صفحه وب را به اينترنت ارسال كنند.هنگامي كه كاربران اينترنت مي خواهند وب سايت شما را ببينند، همه ي آنها بايد آدرس وب سايت يا دامنه شما را در مرورگر خود تايپ كنيد.وب سايت ها در رايانه هاي خاص به نام سرور ها ذخيره مي شوند.سپس كامپيوتر آنها به سرور شما متصل مي شود و صفحات وب شما از طريق مرورگر به آنها تحويل خواهد شد.

Cookies

اين يك فايل متني كوچك با شناسه منحصر به فرد ناشناس فرستاده شده به يك مرورگر و ذخيره شده بر روي هارد ديسك كامپيوتر است. داده هايي كه در آن وجود دارد از بازديد وب سايت ها، چگونگي بازديد آنها و تنظيمات مربوط به آنها است. به همين دليل است كه شما هميشه تبليغاتي را كه به طور مستقيم به سوي شما هدف قرار مي دهيد را مشاهده مي كنيد، زيرا آنها كوكي هاي شما را مي بينند و مي دانند كه چه چيزي علاقه مند هستند. به همين دليل، برخي افراد “كوكي ها” خود را پاك مي كنند.

Footer

به معناي پاورقي و فوتر است كه در پايين‌ سايت قرار گرفته و در آن متن كپي رايت و اطلاعات تماس نمايش داده مي شود.

نام دامنه

دامنه يك وب سايت، رشته اي براي شناسايي وب سايت در دنياي وب است و از اين طريق قابل دسترسيه، به نوعي آدرس سايت محسوب ميشه. دامنه از دو بخش نام و پسوند تشكيل شده، نام دامنه همون اسميه كه شما براي وب سايت انتخاب مي كنيد و گوياي نام برند يا فعاليت شما است و پسوند با توجه به كارايي و موضوع وب سايت و نظر شما خريداري ميشه.

مشخصه ALT

براي مشخص كردن متن متناوب كه در داخل تصوير نمايش داده مي شود در حالي كه صفحه در حال بارگذاري است. اين متن نقش مهمي در بهينه سازي وب سايت براي سئو دارد.

HTML

زبان رايانه اي كه براي نمايش محتوا مانند متن، تصاوير و لينك ها در وب استفاده مي شه، در واقع اصلي ترين زبان براي طراحي وب و پلي مابين طراح و مرورگره. امروزه نسخه جديدتري از اين زبان به اسم XHTML به بازار عرضه شده كه بيشتر مورد استفاده قرار ميگيره كه اگر در اين زبان به صورت استاندارد و صحيح كد نويسي كنيم ميتونيم اطمينان داشته باشيم كه وب ‌سايت طراحي شده در مرورگرهاي مختلف با كمترين مشكلات نمايش داده ميشه.

زير دامنه Subdomain

زير دامنه يكي از اصطلاحات مهم در طراحي سايت مي باشد.

زير دامنه زير مجموعه اي از دامنه اصلي است. و با يك نقطه از نام دامنه اصلي جدا مي شود. از subdomain مي توان براي اهداف مختلف مثلا سازماندهي بخش هاي مختلف سايت استفاده نمود.

۳۰۱ Redirect

تغيير مسير دائمي از يك URL به ديگري، معمولا از يك وب سايت قديمي به وب سايت جديد است. اين همچنين براي هدايت ترافيك از صفحات وب قديمي به صفحات جديد كه جاي آنها را گرفته است استفاده مي شود.

صفحات پويا (Dynamic Page)

صفحات پويا و يا همان دايناميك همانطور كه از اسم آن مشخص است قابليت تغيير محتويات در آن وجود دارد و بر خلاف صفحات ثابت براي ايجاد تغيير در آن نيازي به آپلود دوباره صفحات در سايت نيست. با برنامه نويسي اين صفحات را هوشمند طراحي ميكنند و قابليت جستجو در سايت فقط توسط برنامه نويسي در صفحات پويا قابل انجام است.

Responsive

به معناي رسپانسيو و پاسخگو است. و سايت در موبايل و مرورگر به صورت رسپانسيو و مرتب نمايش داده مي شود. 

سئو

 به فرآيند بالا بردن رتبه وب‌سايت ها در موتورهاي جستجوي وب (مانند Google.com) تكنيك‌هاي SEO گفته مي‌شود. SEO ارتباط مستقيمي با تكنيك‌هاي طراحي سايت و كدنويسي صحيح دارد.

پايگاه داده Database

يكي ديگر از اصطلاحات طراحي سايت پايگاه داده يا Database مي باشد.

بخشي از هاست و سرور كه تمام اطلاعات سايت از قبيل متن ، محتواي صفحات ، تغييرات انجام گرفته بر روي تنظيمات اصلي سايت ، اطلاعات مربوط به افزونه ها و… بر روي آن ذخيره مي شوند.

w3c

مرجع جهاني تعيين استانداردها و راهبردهاي وب W3C نام دارد. W3C از سال 1994 فعاليت خود را آغاز نموده و گسترش قوانين در جهت پيشرفت وب را در دستور كار خود قرار داده است. از اعضاي W3C مي‌توان مايكروسافت، اپل، سان مايكروسيستمز و آي بي ام را نام برد.

Call to Action

متن خاص، تصوير، بنر يا دكمه اي كه از كلمات متقاعد كننده اي، عمل گرا استفاده مي كند كه از بيننده خواسته است عمل كند. آنها طراحي شده اند تا بينندگان را براي تعامل و رفتن از يك صفحه به سمت ديگر، متقاعد سازند تا اقدام پيش بيني شده را پيش بيني كنند.

CSS

قطعه اي از كد كه براي تعيين ظاهر و احساس يك وب سايت، جدا از محتواي واقعي يك صفحه وب استفاده مي شه. css ابزاري براي قالب بندي، رنگ بندي و ايجاد گرافيك در صفحات HTML وب سايت است.

هوم پيچ

صفحه‌ي اصلي و ابتدايي يك وب سايت كه بازديد كننده وب سايت آن را در ابتدا مشاهده مي‌نمايد . اين صفحه شامل ، اخبار مهم ، تصاوير اوليه ، پيوندهايي به بخش هاي مختلف آن سايت و نيز پيوند‌هايي به سايت‌هاي ديگر و يا تبليغات دارنده‌ي وِب سايت مي‌باشد .

البته لازم است اشاره كنيم كه علاوه بر اصطلاحات گفته شده در بالا نمونه هاي ديگري هم وجود دارند كه مي توانيد آن ها را از طريق آموزش و در سايت هاي تخصصي طراحي سايت پيدا كنيد . 

نحوه تشخيص سايت وردپرس

در بسياري از مواقع با ديدن وب سايت ها مايليم بدانيم كه از چه سيستم مديريت محتوايي استفاده كرده است و آن را شناسايي نماييم براي آنكه بتوانيم بفهميم كه آيا سايتي از سيستم مديريت محتواي وردپرس استفاده كرده يا خير مي توانيم از روش هايي استفاده كنيم .وردپرس يك سيستم مديريت محتوا براي سايت‌ها و وبلاگ ها مي باشد كه با دارا بودن افزونه‌هاي قدرتمند همچون buddypress . ايجاد انجمن با افزونه bbpress، و… در بسياري از زمينه هاي آموزشي ، تجاري ، علمي و… مورد استفاده قرار گرفته است .

چگونه بفهميم سايت وردپرسي هست يا نه ؟

از مواردي كه ما ميخواهيم متوجه شويم كه وب سايت در حال حاضر با چه سيستمي طراحي شده است زماني است كه به بررسي رقباي تجاري خود در فضاي مجازي ميپردازيم به اين صورت كه ميخواهيم از سازو كار آنها بيشتر آشنا شده تا بتوانيم برنامه هاي رقابتي خاصي براي آنان پياده كنيم در چنين مواقعي از روش هاي زير ميتوان كمك گرفت .

استفاده از آدرس پنل ادمين در وردپرس

روش ديگر براي شناسايي سايت‌هاي وردپرسي، وارد كردن wp-admin در انتهاي آدرس وبسايت است. اگرچه امروزه بسياري از وبسايت‌ها براي حفظ ايمني وبسايت آن را تغيير مي‌دهند اما باز هم بايد احتمالات را در نظر گرفت. شما علاوه بر wp-admin مي‌توانيد گزينه‌هايي زير را نيز بررسي كنيد:

  • wp-login.php
  • wp-trackback.php
  • feed

بررسي فايل License.txt

معمولا وبسايت‌ها اين فايل را حذف مي‌كنند يا دسترسي به آن را بلاك مي‌كنند. اما اگر چنين نباشد شما با اضافه كردن license.txt به آخر آدرس وبسايت مورد نظر مي‌توانيد فايل را مشاهده كنيد.

استفاده از builtwith site براي بررسي وردپرس بودن سايت

يك ابزار آنلاين براي شناسايي سايت‌هاي وردپرس وبسايت builtwith است. اين ابزار پيشرفته به شما كمك مي‌كند به راحتي وردپرسي بودن يك وبسايت را تشخيص دهيد.

تنها كاري كه بايد بكنيد اين است كه آدرس وبسايت مورد نظر را در اين ابزار وارد كنيد و بر روي lookup كليك كنيد. نتيجه‌اي كه به شما نشان داده مي‌شود اطلاعات بيشتري از وردپرسي بودن سايت در اختيارتان مي‌گذارد كه ساخته شده با وردپرس هم يكي از آن‌هاست.

با استفاده از اين ابزار نه تنها مي‌توانيد وردپرسي بودن وبسايت را تشخيص دهيد بلكه مي‌توانيد ببينيد از چه نسخه‌اي از وردپرس استفاده مي‌كند.

شناسايي قالب سايت‌هاي وردپرسي از طريق سايت

برخي از سايت‌ها به كاربر اجازه مي‌دهند تا آدرس سايتي را وارد كند و اطلاعاتي را در مورد سايت و قالب مورد استفاده آن به دست آورد. اين اطلاعات، علاوه‌بر تشخيص وردپرسي بودن سايت، قالب و افزونه‌هاي مورد استفاده در سايت را هم نشان خواهند داد. نيازي نخواهد بود تا كار زيادي انجام دهيد، اين سايت‌ها به راحتي اطلاعات مورد نياز شما را نشان خواهند داد.

اگر سايت از يك قالب سفارشي استفاده كرده باشد نيز نشان داده خواهد شد. اين سايت‌ها به شما اين امكان را مي‌دهند تا شناسايي قالب سايت‌هاي وردپرسي را به راحتي انجام دهيد. البته در برخي از مواقع كه سايت‌ها نمايش اطلاعات خود را بسته باشند، امكان اين كه اطلاعات آنها مشخص نشود، وجود خواهد داشت. در صورتي كه اطلاعاتي در مورد قالب يك سايت به دست آوريد، با اطلاع از نام قالب، مي‌توانيد آن را براي سايت خود استفاده كنيد.

وجود عبارت Powered by WordPress يا عبارات مشابه به انواع مدل در فوتر وب سايت

اولين راه صريح و ممكن براي تشخيص اين كه سايت توسط وردپرس طراحي شده است، Powered by WordPress نوشته شده در قسمت پايين سايت مي باشد. هر وب سايتي كه توسط وردپرس طراحي شده باشد در قسمت پايين نوشته مي شود. اما وجود نام وردپرس در قسمت پايين الزامي نمي باشد. نام وردپرس مي تواند توسط افرادي كه مي خواهند اسم خودشان را قرار بدهند  ويا نمي خواهند بازديدكنندگان متوجه شوند كه سايت توسط وردپرس ساخته شده ، به آساني پاك شود.

اين اسم در آخر و قسمت پاييني هر صفحه  در وبسايت قرار دارد.

سايت WordPress Theme Detector

وارد سايت بالا شويد ، در كادر Enter URL or domain of your favorite WP site آدرس سايت مورد نظرتان را بنويسيد و بر روي دكمه ي سبز رنگ Experience the magic of WPTD كليك كنيد . اگر سايت مورد نظرتان وردپرس نباشد پيام The site https://www.name.com does not seem to be using WordPress را مشاهده خواهيد كرد .

حال اگر سايت مورد نظرتان از سيستم مديريت محتواي وردپرس بهره مي برد ، ميتوانيد ليستي از پوسته ي به كار برده شده ( درصورت شناسايي ) و بعضي از افزونه هاي اضافه شده به سايت مذكور را مشاهده كنيد