آرشیو بهمن ماه 1399

طراحي سايت وردپرسي

تفاوت بين وب سايت و اپليكيشن

در مورد فرق وب اپليكيشن با وب سايت ديدگا ه ها مختلف و گاهي اوقات تفاوت هاي بسيار ظريف وجود دارد كه غالبا تشخيص تفاوتها را بسيار پيچيده ميكند.معمولا اين دو اصطلاح به شكل غلط به جاي هم استفاده ميشوند و با توجه به اختلاف هاي فني و ريز و ظريفي كه وجود دارد نمي توان به استفاده اشتباه اين دو لغت با هم ايراد گرفت.
معمولا وب سايت به يك برنامه كاربردي گفته مي شود كه در اينترنت ارائه ميشود و به انتشار يك خبر يا يك مطلب و يا ارائه توضيحات در مورد يك خدمت مي پردازد.
وب اپليكيشن يك نرم افزار كاربردي است كه پس از بررسي و تجزيه تحليل يك مجموعه و مشخص كردن دقيق نقش ها، عملكردها، عمل گرها و روال ها براي آن مجموعه طراحي ميشود و قابل ارائه در شبكه داخلي و اينترنت مي باشد.

 

تفاوت وب اپليكيشن و وب سايت در چيست؟

وب سايت ها بر محتوا تاكيد مي كنند اما وب اپليكيشن ها بر عملكرد و كاركرد تمركز دارند. وب سايت، يك مطلب را براي همه به طور يكسان نشان مي دهد اما يك وب اپليكيشن بر اساس تعاملاتي كه با كاربر داشته است، اطلاعات را پردازش مي كند و به كاربر نمايش مي دهد. يعني مطالب نمايش داده شده براي هر كاربر بر اساس سن، علاقه، جنسيت، و... متفاوت با ديگر كاربران است. يك كاربر براي اينكه بتواند اطلاعات يك وب سايت را مشاهده يا از آن استفاده كند، بايستي حتما به اينترنت متصل شود اما در وب اپيليكيشن اين چنين نيست. تنها يك بار كافي است تا وب اپليكيشن بارگذاري شود، سپس كاربر مي تواند به صورت آفلاين هم به آن دسترسي داشته باشد.

 
مزاياي اپليكيشن موبايل:

اگرچه كاركرد اپليكيشن موبايل بسيار شبيه به وب موبايل است، اما به كسب و كارها اين برتري و مزيت را مي دهد كه بر روي دستگاه مشتري شعبه اي از خود داشته باشند. از آنجا كه كاربران بايد اپليكيشن را دانلود و نصب نمايند كسب و كارها كنترل بيشتري روي حضورشان روي دستگاه كاربران تا وب موبايل ها دارند. براي مثال يك اپليكيشن موبايل مي تواند بسته يا غيرفعال شود اما هنوز در پس زمينه مشغول ارسال اطلاعيه ( نوتيفيكيشن) و جمع آوري اطلاعات در مورد رفتار و سليقه هاي مشتري مي باشد. علاوه بر اين، اپليكيشن هاي موبايل كار را براي جلب وفاداري مشتري و پرداخت موبايلي بر روي يك پلت فرم واحد آسان مي كنند. همچنين اپليكيشن موبايل دسترسي پذيري آسان تري دارد. تمام كاري كه براي باز كردن يك اپليكيشن بايد انجام دهيد يك لمس و تاچ كردن است؛ در مقابل براي باز كردن وبسايت با موبايل شما بايد مرورگر خود را باز كرده و آدرس سايت را در آن تايپ كنيد.

معايب وب اپليكيشن

1) امنيت تضمين نشده است، بنابراين در مقابل دسترسي غيرمجاز آسيب پذير است.

2) ممكن است وب اپليكيشن مرورگرهاي متعددي را با اولويت برابر پشتيباني نكند.

3) وب اپليكيشن به صراحت براي يك سيستم عامل خاص ساخته شده است، بنابراين يافتن آن از اپ استور مشكل است.

4) گستره محدودي براي دسترسي به ويژگي هاي دستگاه دارد.

برنامه هاي پيشرفته وب:

بهترين ها كدم اند؟با توجه به روند توسعه اخير وب، بهتر است شما از برنامه هاي پيشرفته وب آگاه باشيد. درحالي كه برنامه هاي كاربردي وب قادر به ارائه برخي از ويژگي هاي برنامه هاي موبايل نيستند اما در تلاش اند كه اين خصوصيات را در خود بگنجانند. برخلاف برنامه هاي استاندارد وب، برنامه هاي پيشرفته وب بسيار سريع و قادر به كار در حالت آفلاين هستند. اين موضوع در درجه اول به دليل پيشرفت هايي است كه در دنياي مدرن اتفاق افتاده است. با استفاده از ويژگي حافظۀ نهان (Cache)، وب سايت ها مي توانند حجم زيادي از داده ها را به صورت آفلاين ذخيره كنند؛ بنابراين، برنامه هاي پيشرفته وب مي توانند بدون اتصال به اينترنت مورداستفاده قرار گيرند، آن ها برخي از ويژگي هاي نرم افزار اصلي تلفن همراه مانند عكس، ويديو و ضبط صوتي و پخش ويدئو را دارند. درست مانند برنامه هاي وب معمولي، برنامه هاي پيشرفته وب نيازي به دانلود يا نصب ندارند. به نظر مي رسد بسياري از آن ها كارشان را به بهترين نحو انجام مي دهند. الكس راسل درباره اين موضوع مي گويد: «PWA ها، پاسخگو، مستقل از اتصال، نرم افزار مانند، تازه، ايمن، قابل نصب و قابل اتصال به وب هستند.»

گوگل شيت چيست؟

گوگل شيت را مي توان برنامه اي شبيه به اكسل دانست اما با اين تفاوت كه به صورت انلاين قابل استفاده است . گوگل شيت امكان سازماندهي، ويرايش و بررسي اطلاعات با فرمت هاي  مختلف را فراهم آورده است . در اصل گوگل شيت را مي توان برنامه صفحه گسترده تحت وب (web-based spreadsheet application) نام برد كه امكان ذخيره سازي و سازماندهي اطلاعات متفاوت را مثل  نرم افزار اكسل (Microsoft Excel) فراهم مي كند. در حقيقت گوگل شيت تمامي امكانات پيشرفته Excel را ندارد،اما با اين حال امكان ايجاد و ويرايش صفحات از سطح پايين تا پيشرفته را فراهم آورده است.

گوگل شيت عنوان ابزاري براي مديريت كارهاي روزانه (everyday tasks) نيز قابل استفاده مي باشد. در واقع با استفاده از گوگل شيت امكان مديريت كردن هرگونه اطلاعاتي همانند برنامه ريزي براي باغباني، بودجه بندي قيمت تا فاكتور ها و ... امكان پذير مي باشد.

 

 

چگونه به طور اتوماتيك در گوگل‌شيت نمودار ايجاد كنيم؟

ابتدا وارد هوم‌پيج گوگل‌شيت شويد و يك اسپردشيت (Spreadsheet) موجود و يا جديد را باز كنيد.

اگر يك صفحه جديد ايجاد كرده‌ايد حال بايد خانه‌ها را با داده مناسب پر كنيد. سپس از insert گزينه chart را انتخاب كنيد.

از ليست كشويي نوع نمودار مورد نظر را انتخاب كنيد. شما امكان انتخاب بين 30 نوع چارت ديگر را خواهيد داشت.

حال بايد انتخاب كنيد كه كدام خانه‌ها در نمودار ظاهر شوند. مي‌توانيد اين كار را به صورت دستي انجام دهيد و يا با نگه‌داشتن و كشيدن كليك رنج داده مطلوب را مشخص كنيد.

براي فعال كردن انتخاب دستي روي دكمه توري سبز كليك كنيد.

پس از وارد و يا انتخاب كردن رنج داده، روي OK كليك كنيد.

پس از آن، نمودار با تمام داده‌هاي موجود در طيف انتخابي شما پر مي‌شود.

توجه: با توجه به اينكه گوگل نمودارها و جداول را در سراسر پلتفرم مديريت مي‌كند، اگر قصد داريد از آن‌‌ها در اسلايد پروژه و يا گوگل‌داك استفاده كنيد، از قابل مشاهده بودن تمامي قسمت‌ها اطمينان حاصل نماييد. گوگل هر نمودار را به عنوان يك تصوير ذخيره مي‌كند، سپس آن را در نمودار قرار مي‌دهد. اگر بخواهيد اندازه نمودار را تغيير دهيد، ممكن است نمودار تار و ناقص شود.

هرگونه تنظيماتي كه روي داده‌هايتان اعمال مي‌كنيد، به صورت اتوماتيك آپديت مي‌شوند و شكل نمودار را تغيير مي‌دهد. بنابراين نيازي به دوباره وارد كردن و يا رفرش صفحه نخواهد بود.

همچنين مي‌توانيد بدون وارد كردن دوباره اطلاعات، نوع جدول را تغيير دهيد. كافيست دو مرتبه روي نمودار كليك كنيد تا منوي اديتور ظاهر شود. سپس روي Setup كليك كنيد.

از منو كشويي Chart Type نوع مورد نظر را انتخاب كنيد تا همه داده‌ها به صورت كامل در نمودار جديد ظاهر شوند. هنگامي كه روي تب Customize در اديتور ، ليستي از گزينه‌هاي قابل شخصي‌سازي ظاهر مي‌شوند؛ با كليك بر روي هر يك از گزينه‌ها امكان تغيير رنگ‌ها، فونت و موارد بيشتري را خواهيد داشت.

 

كار تيمي روي يك سند گوگل شيت

يكي از بهترين قابليت‌هاي گوگل شيت امكان ايجاد يك لينك قابل اشتراك‌گذاري است كه به شما امكان مي‌دهد سندتان را با همه افرادي كه مي‌خواهند آن را مشاهده كنند، روي آن نكاتي بنويسند، يا آن را ويرايش كنند، به اشتراك بگذاريد. بدين ترتيب به‌جاي ارسال يك فايل به صورت رفت و برگشتي بين اعضاي تيم، مي‌توان ويرايش‌ها و پيشنهادهايي را به صورت يك‌باره روي آن اجرا كرد، طوري كه گويي همه افراد به صورت همزمان و در يك رايانه روي آن كار مي‌كنند. تنها تفاوت در اين است كه هر فرد كرسر ورود متن خاص خود را دارد كه روي رايانه شخصي‌اش از آن استفاده مي‌كند.

بدين منظور روي سندي كه مي‌خواهيد به اشتراك بگذاريد، روي دكمه سبز رنگ Share كليك كنيد تا شيوه و افرادي كه مي‌خواهيد لينك اشتراك فايل را به آن‌ها ارسال كنيد انتخاب نماييد.

شما مي‌توانيد آدرس‌هاي ايميل افراد را به صوت دستي در گوشه بالا وارد كنيد تا دعوت‌نامه‌ها را براي آن‌ها ارسال كنيد.

 

گوگل شيت

در منوي بازشدني مي‌توانيد ميزان قدرتي كه كاربرِ مشترك روي فايل دارد را از بين يكي از گزينه‌هاي زير انتخاب كنيد:

Off – اشتراك‌گذاري غيرفعال است. اگر قبلاً لينك را با افراد ديگر به اشتراك گذارده باشيد، ديگر كار نخواهد كرد و هر مجوزي كه به افراد ديگر داده باشيد، باطل مي‌شود.

Anyone with the link can edit – به كاربران مشترك دسترسي كامل خواندن/نوشتن مي‌دهد. با اين كه اين افراد نمي‌توانند فايل را از درايو شما حذف كنند، اما در هر حال مي‌توانند محتواي آن را به صورت كامل پاك كنند.

Anyone with the link can comment – به كاربران مشترك امكان درج نظر روي فايل مي‌دهد. اين گزينه براي اعضاي تيم بسيار مناسب است.

Anyone with the link can view – كاربران مشترك مي‌توانند فايل را مشاهده كنند، اما نمي‌توانند آن را به هيچ روشي ويرايش كنند. اين وضعيت پيش‌فرض اشتراك‌گذاري يك فايل است و در صورتي كه تلاش مي‌كنيد يك فايل را براي دانلود به اشتراك بگذاريد، بهترين گزينه محسوب مي‌شود.

ديگر لازم نيست دكمه «ذخيره» را بزنيد

به‌طور خودكار، تمام تغييراتتان در حين تايپ كردن ذخيره مي‌شود. حتي مي‌توانيد براي مشاهده نسخه‌هاي قديمي يك صفحه‌گسترده، از سابقه ويرايش استفاده كنيد كه براساس تاريخ و فردي كه تغييري ايجاد كرده مرتب شده باشد.

 

قابليت هاي گوگل شيت Google sheet

وارد نمودن و تبديل فرمت هاي Excel, .csv, .txt and .ods به گوگل شيت.

شما ميتوانيد گزارش هايي با فرمت هاي مختلف داشته باشيد از جمله: Excel, .csv, .txt and .ods و نيز PDF و HTML files

شما مي توانيد به صورت واحد و آنلاين با افرادي كه درحال ويرايش اطلاعات هستند چت نماييد.

اين برنامه يك برنامه تحت وب است بنابراين شما قادر هستيد آن را روي بلاگ يا وب قرار دهيد

همچون ساير برنامه هاي صفحه گسترده قادر به رسم گراف، چارت و اعمال فرمول و محاسبات رياضي بر روي داده هاي خود هستيد.

 

 

اصطلاحات رايج گوگل شيت

براي شروع كار، بگذاريد برخي ازاصطلاحات صفحه گسترده را براي كمك به درك بهتر شما از آموزش ها بياموزيم:

Cell: سلول: مكاني كه از طلاقي يك رديف و يك ستون به وجود مي آيد و شما ميتوانيد در آن اطلاعات را وارد كنيد.

Column: مجموعه اي از سلول ها به صورت عمودي، ستون ها با حروف لاتين نام گذاري شده اند.

Row: مجموعه اي از سلول ها به صورت افقي. رديف ها شماره گذاري شده اند.

Rang: به مجموعه اي از سلول ها گفته ميشود. اين سلول ها ممكن است در يك رديف، در يك ستون يا در هر دو قرار گرفته باشند.

Function:توابع موجود در گوگل شيت، عمليات داخلي (built-in) برنامه صفحه گسترده، كه ميتواند براي محاسبه مقادير سلول، سطر، ستون يا محدوده و موارد ديگر استفاده شود.

Formula: تركيبي از توابع، سلول ها، رديف ها، ستون ها و محدوده ها براي به دست آوردن يك نتيجه مشخص.

Worksheet) sheet): مجموعه اي از ستون ها و رديف هايي كه صفحه گسترده شما را تشكيل داده است. يك صفحه گسترده ميتواند شامل چندين صفحه (sheet) باشد.

Spreadsheet: كل سند كه حاوي شيت هاي كاري (worksheets) شما است.

با داشتن اين دانش ها، وقت آن است كه با گوگل شيت بيشتر آشنا شويم.

ممنون كه اين مطلب رو تا آخر خوندي. سوالي داشتي حتما از ما بپرس.