جوملا و وردپرس

طراحي سايت وردپرسي

جوملا و وردپرس

در طراحي سايت سيستم هاي مديريتا محتواي بسياري وجود دارند كه مي توانيد براي سايت خود از آن استفاده كنيد ، اما دو تا سيستم مديريت محتوا هستند كه بسيار محبوب و پرطرفدارند كه با نام هاي وردپرس و جوملا شناخته شده اند ، در اين مقاله قصد داريم تا تفاوت هاي اين دو سيستم پرطرفدار و مزايا و عيوب آن ها را در كنار يكديگر بررسي كنيم تا بتوانيم در انتها با نتيجه گيري مفيدي بهترين سيستم مديريت محتوا را شناسايي كنيم . قبل از آن كه به تفاوت هاي اين دو سيستم بپردازيم پيشنها مي كنم تا ابتدا با سيستم مديريت محتواي وب سايت آشنا شويد و سپس به سراغ وردپرس ، جوملا و تفاوت هاي آن ها برويد ، پيشنهاد مي كنم تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد .  

سيستم مديريت محتواي وب سايت چيست؟

قبل از آنكه سراغ وردپرس و جوملا برويم, بهتر است برخي مطالب را توضيح دهيم. در صورتي كه نمي دانيد سيستم مديريت محتوا چيست, مشكل است كه درك نماييد مزيت ها و نقاط هر يك از سيستم ها چيست. سيستم مديريت محتوا به نرم افزاري گفته مي شود كه اطلاعات سايت توسط آن مديريت مي شود. سيستم هاي مديريت محتوا بسياري وجود دارند كه به صورت رايگان عرضه مي شوند و جوملا و وردپرس از آن نوع هستند.

سادگي در كاربرد و مهارت وردپرس 

اين CMS بخشي از شهرت خود را مديون نصب 5 دقيقه اي خود است. در مواردي هم سرويس دهنده‌هاي هاستينگ، امكان نصب وردپرس را با يك كليك براي كاربران خود فراهم كرده اند. همين فرآيند نصب و راه اندازي سريع وردپرس كه به زبان فارسي و گام به گام مي‌باشد، باعث افزايش محبوبيت آن در ميان كاربران تازه وارد شده است. زيرا آن‌ها مي‌توانند به سادگي و در چند دقيقه وب سايت خودشان را راه اندازي كنند. مراحل بعد از نصب وردپرس نيز تقريبا بهتر از جوملا و دروپال هستند.
كاربر پس از راه اندازي وردپرس، با صفحه اي تحت عنوان پنل مديريت رو به رو مي‌شود كه حكم مركز فرماندهي سايت آن‌ها را دارد. در پنل مديريت كاربران بع راحتي مي‌توانند شروع به نوشتن و ارسال نوشته‌ ها، ايجاد برگه‌، شخصي‌ سازي و .... كنند. همچنين وردپرس داراي آموزش‌هاي زيادي در سطح اينترنت دارد كه مي‌تواند يادگيري و تسلط كاربران را در پنل مديريت وردپرس افزايش دهد. به صورت كلي كار با بخش‌هاي مختلف پنل مديريت وردپرس نياز به تخصص خاصي مانند برنامه نويسي ندارد و با چند ساعت كار كردن به راحتي ياد گرفته مي‌شود.


جوملا 

فرآيند راه اندازي و نصب جوملا مشابه وردپرس است، اما به راحتي و سرعت آن نمي‌باشد. البته امكان دارد مشابه وردپرس، بسياري از سرويس دهنده‌هاي هاستينگ، امكان نصب آن را با يك كليك فراهم كرده باشند. پس از راه اندازي جوملا، كاربر وارد پنل مديريتي آن مي‌شود. پنل مديريتي جوملا زيبايي و راحتي كمتري نسبت پنل وردپرس دارد و شايد باعث سردرگمي و ترس برخي از كاربران تازه وارد شود.
البته آموزش و يادگيري جوملا همانند وردپرس سخت نيست. البته جوملا در مقايسه با وردپرس منابع آموزشي كمتري دارد كه باعث مي‌شود يادگيري آن نياز به زمان و صبر بيشتري داشته باشد. همچنين مراحل توليد و ويرايش محتوا در جوملا نسبت به وردپرس سادگي كمتري براي كاربران دارد.

امنيت

در جوملا از پلاگين و كامپوننت به عنوان دو نوع متفاوت استفاده مي شود، پلاگين در جوملا كاري به هسته سيستم ندارد ولي كامپوننت قابليت ارتقا هسته سيستم را دارد توجه داشته باشيد در وردپرس اين تفكيك وجود ندارد و فقط از پلاگين ها استفاده مي شود پس با دستكاري ناآگاهانه، ممكن است كل سيستم از كار بيافتد .حفره هاي امنيتي زيادي براي هر 2 سيستم پيداشده است اما وردپرس به روزرساني هاي سريعتري داشته و در اين زمينه نيز بهتر عمل كرده است . 

مقايسه جوملا و وردپرس براي بهينه سازي موتورهاي جستجو

براي سايت هاي وردپرسي بايد اقدامات متعددي از جمله بهينه سازي آدرس دهي صفحات، افزايش سرعت وبسايت، رفع خطاهاي برنامه نويسي انجام شود تا براي موتورهاي جستجو بهينه شده و به شكل كاربرپسند دربيايد.
براي سايت هايي كه باسيستم مديريت محتواي جوملا كار مي كنند هم مانند وردپرس به دليل مناسب نبودن تنظيمات پيش فرض جوملا در زمينه سئو بايد اقدامات مشابهي انجام شود. اين اقدامات مي بايست زير نظر يك متخصص سئو و بهينه سازي وب سايت انجام شود تا بتوان بهترين نتيجه را گرفت.

نقاط مشترك بين وردپرس، جوملا و دروپال

هر سه اين سيستم هاي مديريت محتوا تحت لايسنس gpl هستند و از قوانين gpl استفاده مي كنند.

وردپرس و جوملا و دروپال هر سه اپن سورس بوده و كاملا رايگان هستند.هر سه با زبان برنامه نويسي php نوشته شده اند.هر سه اين سيستم ها از mysql براي مديريت ديتابيس ها استفاده مي كنند.همه از قالب ها براي طراحي سايت و افزونه ها براي افزودن امكانات به سايت شما استفاده مي كنند.و به دليل اپن سورس بودن اين سيستم ها ، هر سه پروژه هاي عام المنفعه اي به حساب مي آيند.هر سه امكان ترجمه به زبان فارسي را دارند.هر سه اينها افزونه هايي براي بالا بردن سئو سايت دارند.

مزاياي جوملا

مديريت پيشرفته تر كاربر : جوملا سيستم پيشرفته اي را براي كنترل دسترسي كاربر و مديريت كاربر ارائه مي دهد.


انعطاف پذيري براي انواع مختلف محتوا : اجزا و ماژول هاي جوملا به شما امكان انعطاف پذيري بيشتري براي نمايش انواع محتوا هاي غير استاندارد مي دهد.


پشتيباني چند زبانه : جوملا داراي پشتيباني چند زبانه در بخش اصلي سيستم مي باشد، در حالي كه وردپرس نياز به استفاده از افزونه اضافي و خارج از سيستم را دارد.


قالب هاي گوناگون : جوملا به شما امكان اين را مي دهد، كه از قالب هاي مختلف براي قطعات مختلف محتوا استفاده كنيد، در حالي كه در وردپرس، شما فقط مي توانيد از يك تم يا قالب استفاده كنيد.

مزيت ها وردپرس

كد باز - كد باز بودن وردپرس باعث مي شود كه بتوان از طريق وردپرس يك سايت بسيار ساده تا سايت بسيار پيشرفته را طراحي نمود. كد باز بودن نرم افزار به اين معنا است كه شما مي توانيد نرم افزار را دانلود نموده و آن را مطابق با نيازهاي خود تغيير دهيد. اين به ابن معنا است كه استفاده از نرم افزار هزينه اي ندارد.

نصب آسان - شما به راحتي مي توانيد وردپرس را نصب نماييد. وردپرس در مدت 5 دقيقه قابل نصب است.

سفارشي سازي - قالب هاي بسياري وجود دارد – هم در خود سايت وردپرس و هم در سايت هاي قالب هاي وردپرس – كه براي استفاده كنندگان از وردپرس در دسترس هستند. اين امكان به كاربري كه هيچ تجربه اي ندارد اين امكان را مي دهد كه سايت خود به صورت دلخواه طراحي نمايد. در كنار قالب هاي سايت پلاگين هاي بسياري وجود دارند كه به شما امكان مديريت ظاهر و مطالب وب سايت را مي دهد.

نتيجه‌گيري

در برخي موارد، جوملا نسبت به وردپرس از ميزان انعطاف پذيري بالاتري برخوردار است. اين سيستم ميتونه تا دست شما رو در ميزان سفارشي سازي بدون تكيه و استفاده بر پلاگين ها بازتر بزاره تا بتونيد سايتتون رو بر اساس چيزي كه مد نظر شما هست طراحي و پياده سازي كنيد و استفاده از افزوننه ها رو كمتر در اولويت خودتون قرار بدهيد. اما با اين حال ما صرفا يك برنده در اين ميدان مبارزه براي مقايسه بين وردپرس و جوملا خواهيم داشت و اون كسي نيست جز وردپرس!

بهترين انواع سايت‌ها براي وردپرس:

بلاگ نويسيوب‌سايت‌هاسايت‌هاي تجاري/حرفه‌ايتجارت الكترونيكشبكه‌هاي اجتماعي

بهترين سايت‌ها براي جوملا:

سايت‌هاي تجاري/ حرفه‌ايتجارت الكترونيكشبكه‌هاي اجتماعي/ انجمن‌هاي مختلف

 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.