آشنايي با زبان php

طراحي سايت وردپرسي

آشنايي با زبان php

شايد براي شما جالب باشيد كه بدانيد كه بنيان زبان وردپرس، زبان برنامه نويسي php مي باشد و يادگيري اين زبان يه شما بسيار كمك مي كند تا روش كار كرد وردپرس آشنا بشويد و از آنجايي كه وردپرس يك نرم افزار اوپن سورس مي باشد در كد هاي آن تغيير ايجاد بكنيد و آن را بهينه سازي بكنيد. از كارايي هاي مهم زبان php مي شود به استفاده از آن در طراحي سايت ، پلاگين نويسي و.. نيز اشاره كرد. البته كاربرد هاي اين زبان برنامه نويسي اين جا ختم نمي شود و همانطور كه بسياري از شماها مي دانيد زبان هاي برنامه نويسي هركدام براي خود دنيايي جداگانه و متفاوتي را دارند و نمي شود تنها زبان php را معدود به زباني مختص طراحي سايت دانست. اگر برايتان اين سوال پيش آمده است كه آيا اين زبان برنامه نويسي زباني ساده است بايد به شما بگوييم تا حدودي بله و تا حدودي خير ! در ابتدا ممكن است يادگيري آن براي شما آسان بايد اما هرچه به عمق و هسته ي اين زبان برنامه نويس نزديك تر مي شويد يادگيري آن دشوار تر مي شود. 

 

 تاريخچه زبان برنامه نويسي PHP و نسخه‌هاي آن

همه چيز از زماني شروع شد كه Rasmus Lerdorf دانماركي در سال ۱۹۹۴ تعدادي اسكريپت به منظور مديريت يك سري از كارها در سايت شخصي خود با زبان برنامه نويسي Perl نوشت. Lerdorf با استفاده از اين اسكريپت‌ها كه بر اساس استاندارد اسكريپت‌نويسي (Common Gateway Interface) نوشته شده بودند، آمار افرادي را كه در حال خواندن رزومه اش بودند محاسبه و ذخيره كرد. او با اين كار توجه افراد زيادي را به اسكريپت هايش جلب كرد و از او درخواست كردند تا اسكريپت‌ها را براي آن‌ها هم ارسال كند. بنابراين Lerdorf تصميم گرفت كه نام اسكريپت‌هاي خود را PHP گذارد كه مخفف عبارت Personal Home Page بود.

 زبان برنامه نويسي PHP چيست؟

حالا كه با يكديگر تاريخچه زبان برنامه نويسي PHP را مرور كرديم و فهميديم اين زبان چگونه ساخته شده است و تا به امروز دستخوش چه تغييراتي بوده است، نوبت مي‌رسد تا برگرديم به اولين سوال خود تا بدانيم PHP چيست و يك تعريف كامل و جامع از آن داشته باشيم.
PHP يك زبان تفسيرشونده است كه اساس و بنيان آن طراحي و ايجاد صفحات پوياي وب بوده است. به عبارتي ديگر، كساني كه وظيفه كدنويسي سايت را بر عهده دارند با استفاده از زبان PHP قادر خواهند بود وب اپليكيشن‌هايي طراحي كنند كه به صورت تعاملي مي‌باشند. منظور از تعاملي بودن وجود قابليت هايي مانند سطوح دسترسي مختلف براي كاربران، امكان ثبت‌نام در سايت، پنل كاربري ، ذخيره اطلاعات كاربران و بسياري از امكانات ديگر است كه امروزه در تمامي سايت‌هاي امروزي مشاهده مي‌كنيم.
از نقاط قوت اين زبان مي‌توان به وجود فريمورك‌هاي بسيار قدرتمند و محبوبي هم چون لاراول و سيمفوني، دارا بودن بيش از 80% از سهم بازار وب ، متن باز و رايگان بودن ، جامعه بزرگ و پشتيباني خوب اشاره كرد. از طرفي PHP توانسته است خودش را به عنوان يكي از محبوب‌ترين زبان‌هاي برنامه نويسي در حوزه طراحي وب معرفي كند.

چرا بايد زبان PHP را ياد بگيريم؟

اين زبان از محبوبيت فوق‌العاده‌اي برخوردار است، اين محبوبيت مي‌تواند به دلايل زير باشد:
زبان PHP اپن‌سورس و رايگان است.يادگيري و استفاده از آن ساده و آسان است.زبان پي‌اچ‌پي با پلتفرم‌هاي مختلف سازگار است.زبان تخصصي طراحي برنامه‌هاي تحت‌وب است.آموزش‌ها و مستندات زيادي براي اين زبان وجود دارد.شما با يادگيري PHP تقريبا از پس نوشتن هرنوع برنامه‌ي تحت وبي برخواهيد آمد، ضمن اينكه در كشور ما نيز بازار خوبي براي اين زبان برنامه‌نويسي وجود دارد.

براي شروع چه مواردي را ياد بگيريم؟

زبان پي‌اچ‌پي گستردگي فراواني دارد، اما براي شروع مي‌توانيد طبق ليست زير عمل كرده و به ترتيب اقدام به يادگيري اين موارد كنيد:
سينتكس پي‌اچ‌پيمتغيرها در پي‌اچ‌پيدستورات خروجي و چاپانواع داده‌ها (Data Types)كار با رشته‌ها (String)عملگرها (محاسباتي و منطقي)دستورات شرطي (if – else)دستور سوييچ (Switch Case)حلقه‌ي Whileحلقه‌ي Forتوابع در پي‌اچ‌پيآرايه‌ها و كار با آن‌هاموارد پيشرفته‌تر…شما با شروع يادگيري موراد بالا به مرور با پايه و اساس زبان پي‌اچ‌پي آشنا خواهيد شد و در ادامه قادر خواهيد بود ساير موارد مورد نياز را هم فرا بگيريد، در صورتي كه سوالي در خصوص اين زبان داريد مي‌توانيد از بخش ديدگاه‌هاي همين پست آن را با ما در ميان بگذاريد.

زبان برنامه نويسي مفسري چيست؟

شايد بهتر باشد اين موضوع را اين چنين مطرح كنيم كه تفاوت بين زبان‌هاي برنامه نويسي مفسري با زبان‌هاي كامپايلري چيست؟ در يك جمله بايد گفت كار هر دو مدل اين زبان‌ها ترجمه و پردازش است! ولي هر كدام با روشي متفاوت اين كار را انجام مي‌دهند كه مزايا و معايب خاص خود را دارند.

به طور كلي به زبان هايي تفسيرشونده يا Interpreted مي‌گوييم كه سورس كد آن‌ها به صورت يكباره كامپايل (پردازش، ترجمه و اجرا) نمي‌شود بلكه هرخط از كد آن توسط برنامه‌هاي مفسر يا تفسيركننده (Interpreter) به صورت خط به خط بررسي و سپس تفسير و اجرا مي‌شوند.

روش ترجمه و اجراي مفسر براي سورس كدي كه مثلا در چهل خط نوشته شده است به اين صورت است كه خط اول آن را دريافت مي‌كند و پس از ترجمه به زبان ماشين، در صورتي كه آن خط از سورس بدون خطا اجرا شده باشد، به خط بعدي مي‌رود و مقدار متغير در آن خط را ذخيره مي‌كند. اين فرآيند را خط به خط انجام مي‌دهد تا به صورت كامل تمام سورس كد آن را ترجمه و اجرا كند.

بهترين مثال براي درك نحوه كاركرد زبان‌هاي مفسري ، در نظر گرفتن مربي خارجي زبان يك تيم فوتبال است كه براي ارتباط با بازيكنان خود نياز به يك مترجم فارسي زبان دارد. براي مثال مترجم كارلوس كيروش (مربي سابق تيم ملي) را در نظر بگيريد. زماني كه كيروش يك يا چند جمله كوتاه مي‌گويد، مكث مي‌كند تا مترجم آن‌ها را دريافت و سپس ترجمه كند. زماني كه ترجمه آن‌ها تمام شد منتظر مي‌ماند تا جملات جديد را از او دريافت و مجددا ترجمه كند. مفسر‌ها هم به همين صورت عمل مي‌كنند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.