قرار بود براي كسب و كار پيش طراح سايت بروم تا بتوانم يك سايت خوب راه اندازي كنم و به اين طريق كسب و كار خودم را به افراد زيادي معرفي كنم بلاخره بعد از بررسي هاي بسيار تصميم گرفتم تا به طور قطعي اين كار را انجام دهم ، وقتي از طراح پرسيدم كه بهتر است با چه قالبي سايتم را طراحي كند گفت ورد پري بهترين گزينه است ، به همين ترتيب من كه هيچ شناختي از ورد پرس نداشتم از او خواستم تا به طور كامل مزايا و معايب ورد پرس را به من توضيح دهد تا به طور كامل با آن آشنا شوم . اگر شما هم ابن گونه هستيد پيشنهاد مي كنم تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد تا با مزاياي استفاده از ورد پرس در طراحي سايت آشنا شويد .
تاريخچه وردپرس
وردپرس در سال ۲۰۰۱ توسط ميشل والدريگي به عنوان يك پلت فرم وبلاگ نويسي به زبان php نوشته شد،سپس در سال ۲۰۰۳ توسط مايك ليتل و مت مالنوگ اين كار را به پايان رساندند و اولين نسخه وردپرس يعني ۰.۷ ساخته شد،در سال هاي بعد نيز نسخه هاي متفاوتي از وردپرس با ويژگي و قابليت هاي بيشتر بروز رساني شد.
وردپرس يك پلتفرم متن باز (open source) استطراحي سايت با وردپرس - وردپرس پلتفرم متن باز
متن باز بودن وردپرس به اين معناست كه توسعه دهندگان وب ميتوانند كدهاي مورد نظر خود را به آن اضافه كنند و آن را در اختيار ساير افراد قرار دهند. بنابراين افراد براي طراحي سايت وردپرسي نيازي به كدنويسي از پايه را نخواهند داشت. اين امكان جزء مزاياي وردپرس محسوب ميشود ولي بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه اين موضوع ميتواند تا حدي امنيت سايت و عملكرد آن را به مخاطره انداخته و استفاده از كدهاي معيوب كه توسط ديگران نوشته ميشود ميتواند موجب عدم عملكرد صحيح وب سايت گردد.
قالب و افزونه ها
وردپرس هزاران قالب و افزونه رو در وبسايت خودش فراهم مي كنه كه بسياري از اونها رايگان هستند. اين امر باعث مي شه سايتهاي وردپرس فوق العاده قابل تنظيم و مورد استفاده به شكل وسيعي باشن.
ارزان بودن
اگر شما طراح سايت يا برنامه نويس باشيد، بي ترديد مي دانيد كه طراحي سايت با وردپرس نسبت به طراحي سايت از طريق كدنويسي امري به مراتب ساده تر و كم دردسرتر است.
اين امر باعث مي شود در صورتي كه قصد سفارش طراحي سايت از يك شركت طراحي سايت را هم داشته باشيد، كارتان بسيار ساده تر شود، زيرا هزينه اي كه براي يك طراحي سايت با وردپرس بايد بپردازيد بسيار بسيار كمتر از هزينه طراحي سايت كدنويسي شده است كه البته تجربه ما مي گويد براي بيش از 90% مقاصد، همين سايت وردپرسي اگر از سايت كدنويسي شده مفيدتر نباشد، از آن بي فايده تر نيست!
استفاده آسان
رابط كاربري ساده وردپرس باعث ميشه بروزرساني سايت و مطالب، از ارسال هاي وبلاگ گرفته تا چندرسانه اي ها مثل عكس و ويدئو، خيلي ساده و آسون باشه. وردپرس راههاي زيادي براي سفارشي سازي سايت پيش پاي كاربرها ميذاره.ميتونيد وردپرس رو طوري سفارشي سازي كنيد كه مطابق نيازهاي كاري خودتون بشه. ويرايش محتواي سايت با وردپرس انقدر آسونه كه مثل بروزرساني حساب كانال اجتماعي مثل فيسبوك و توئيتر ميمونه كه احتمالا هر روز ازش استفاده مي كنيد يا يه زماني استفاده مي كرديد.
معايب طراحي سايت با وردپرس
آسيب پذيريWordPress يك پلتفرم منبع باز بوده و بسياري عقيده دارند اين موضوع ميتواند امنيت آن را تا حد زيادي تحت تاثير قرار دهد. همچنين براي سفارشيسازي نيز نياز به بسياري از افزونهها و پلاگينها است. اين پلاگينها توسط افراد و شركتهاي مختلفي نوشته شده كه ممكن است دسترسي به آنها امكان پذير نباشد. در نتيجه اگر مشكلي پيش بيايد، هيچ گونه پشتيباني و ضمانتي وجود ندارد.
همچنين برخي از افراد سودجو ممكن است از منابع اطلاعاتي شما از اين طريق استفاده كرده و آن را هك كنند. بنابراين انتخاب شركت مناسبي كه بتواند در برابر خدمات ارائه شده به شما تضمين دهد و گارانتي ارائه كند بسيار مهم است.
هزينههادر حالي كه خود وردپرس رايگان است، اما در نهايت هزينههايي ايجاد ميكند. وردپرس براي شخصي سازي به افزونه ها و پلاگين ها متكي است. در حالي كه برخي از آنها رايگان هستند، اما هميشه قابل اعتماد و ايمن نيستند.
علاوه بر اين، اگر ميخواهيد وب سايت شما متمايز باشد، بايد بعضي از اين افزونهها را بخريد، زيرا سرويسهاي رايگان بيش از حد مورد استفاده قرار ميگيرند. از طرفي با به روزرسانيهاي بيشماري كه به طور مداوم منتشر ميشود، موجب ميشود كه به روزرساني سايت بسيار گران تمام شود.
اگر شما طراح وردپرس هستيد، يا دانش هاي مربوطه را داريد، ميتوانيد خودتان تنظيمات مورد نظر را انجام دهيد، اما بيشتر افراد نياز به استفاده از يك افزونه يا تم پيشرفته دارند. به طور كل اگر بخواهيد يك طراحي سايت اختصاصي داشته باشيد، نيازمند دانش عميق در حوزه طراحي سايت هستيد و تنها با بخشهاي رايگان نميتوانيد يك سايت حرفهاي طراحي كنيد.
ديگر ضعف وردپرس اين است كه به درستي و منطقي پيكربندي نشده است. به عنوان نمونه: پيوندهاي يكتا تنها زماني كامل ميشوند كه شما به صورت دستي از افزونههاي سئو، آن را بهينه و تثبيت كنيد. اين منطقي است كه در پيكربندي ديگري مانند مبارزه با هرزنامهها، وردپرس محكم پيكربندي شده كه ميتواند بسيار مفيد باشد، اما آنچه مبهم و ضعف تلقي ميشود اين است كه اين امكان چگونه ميتواند اختصاصي شود و براي كل مجموعه نباشد. حقيقت اين است كه اين سيستم، بسيار شلوغ پيكربندي شده است و بيش از حد به مواردي در آن پرداخته شده كه بايد واضح و روشن ميبودند.
مستندات وردپرس، متناقض و ناقص هستند. هنگام استفاده از اين سيستم مديريت محتوا شما احتمالا در سراسر صفحات برميخوريد كه اغلب وقتي با آن سروكار داريد ميتوانيد بفهميد كه تا چه ميزان ناقص هستند. همچنين اين تابعها غيرقابل شمارش و تعريف هستند و براي رسيدن به اصل هر موضوع، صاحب سايت را مجبور به صرف زمان زيادي براي بررسي كدهاي منبع ميكند كه اين ويژگي منفي در كل وردپرس مشهود است. در جاي ديگر آمده كه يك تابع خاص، شما را به جايي خاص و هدفي خاص ميرساند اما هيچ سرنخي از آنچه انجام ميشود و بعد از آن، به چشم نميخورد.
- سه شنبه ۰۴ آذر ۹۹ | ۱۶:۵۸
- ۴۲ بازديد
- ۰ نظر