آشنايي با زبان PHP

طراحي سايت وردپرسي

آشنايي با زبان PHP

زبان هاي ورد پرس چيست ؟ ورد پرس شامل زبان هاي بسيار متنوعي است كه هر كدام از اين صفحات كاربرد هاي گوناگوني دارند در اينجا قصد داريم تا به طور كامل راجع به زبان پي اچ پي PHP صحبت كنيم و تمام ويژگي ها و كارايي هاي آن را با يكديگر بررسي كنيم . 

ازجمله از زبان هاي برنامه نويسي مي توان به زبان هاي جاوا اسكريپ ،پرل ، سي پلاس پلاس و ... اشاره كرد . ممكن است براي اولين بار سردرگم شويد و ندانيد كه چگونه بايد از اين مدل زبان استفاده كنيد ، اگر قصد داريد تا با اين زبان شروع به كار كنيد پيشنهاد مي كنم تا ابتدا اين زبان را به طور كامل بشناسيد و سپس براي انتخاب آن اقدام كنيد ، البته بايد اين نكته را مد نظر خود قرار دهيد كه براي يادگيري كامل هرچيزي نياز است تا ابتدا تمريناتي در رابطه با آن انجام دهيد تا بتوانيد به طور كامل آشنا شويد . 

 

 

مزيت هاي زبان PHP

 PHP يك ابزار اوپن سورس و رايگان است به همين دليل هاست هايي كه ميزباني آن را انجام مي دهند بسيار ارزان تر از هاست هاي NET. هستند.
 پي اچ پي بر روي تمامي پلتفورم هاي معروف مثل ويندوز،لينوكس و مكينتاش قابل اجراست.
PHP  يك ابزار ساخت يافته بوده و يادگيري آن بسيار ساده است.
 ابزار كار با PHP همگي اوپن سورس بوده و استفاده از آن رايگان هستند.سرعت بالا؛ اجراي يك اسكريپت PHP به طور متوسط تا سه برابر يك اسكريپت ASP است.

تاريخچه زبان برنامه نويسي PHP

همه چيز از زماني شروع شد كه Rasmus Lerdorf دانماركي در سال ۱۹۹۴ تعدادي اسكريپت به منظور مديريت يك سري از كارها در سايت شخصي خود با زبان برنامه نويسي Perl نوشت. Lerdorf با استفاده از اين اسكريپت‌ها كه بر اساس استاندارد اسكريپت‌نويسي (Common Gateway Interface) نوشته شده بودند، آمار افرادي را كه در حال خواندن رزومه اش بودند محاسبه و ذخيره كرد. او با اين كار توجه افراد زيادي را به اسكريپت هايش جلب كرد و از او درخواست كردند تا اسكريپت‌ها را براي آن‌ها هم ارسال كند. بنابراين Lerdorf تصميم گرفت كه نام اسكريپت‌هاي خود را PHP گذارد كه مخفف عبارت Personal Home Page بود.
Lerdorf در سال 1997 زبان PHP را به نسخه دوم ارتقا داد و توانست نظر توسعه دهنده‌هاي زيادي را به خودش جلب كند. بازنويسي موتور پردازشي PHP در سال 1998 به پايان رسيد و به عنوان نسخه سوم PHP عرضه شد. البته در همين سال تصميم گرفتند كه به كلمه PHP مفهومي جديد دهند. آن‌ها تصميم گرفتند كه ديگر دو حرف مياني كلمه PHP برگرفته از عبارت Home Page نباشند و به عنوان مخففي از عبارت Hypertext Preprocessor در نظر گرفته شوند.


چرا بايد زبان PHP را ياد بگيريم؟

اين زبان از محبوبيت فوق‌العاده‌اي برخوردار است، اين محبوبيت مي‌تواند به دلايل زير باشد:

زبان PHP اپن‌سورس و رايگان است.يادگيري و استفاده از آن ساده و آسان است.زبان پي‌اچ‌پي با پلتفرم‌هاي مختلف سازگار است.زبان تخصصي طراحي برنامه‌هاي تحت‌وب است.آموزش‌ها و مستندات زيادي براي اين زبان وجود دارد.شما با يادگيري PHP تقريبا از پس نوشتن هرنوع برنامه‌ي تحت وبي برخواهيد آمد، ضمن اينكه در كشور ما نيز بازار خوبي براي اين زبان برنامه‌نويسي وجود دارد.


دقيقا PHP چيكار مي‌كند؟

يك زبان برنامه نويسي است كه ميتوانيم با استفاده از آن اقدام به ساخت صفحات وب دايناميك (Dynamic) كنيم. درباره‌ي صفحات وب دايناميك در ادامه‌ي اين مقاله صحبت خواهيم كرد.
با استفاده از PHP ميتوانيم سايت و اپليكيشن هاي تحت وب قدرتمندي را برنامه نويسي كنيم. اگر بخواهيم ريزتر به سوال PHP چيست؟ پاسخ دهيم، بايد بگوييم كه PHP كارهاي پشت صحنه را در صفحات وب انجام ميدهد.
به اين معنا كه شما با استفاده از PHP نميتوانيد ظاهر سايت را تغيير دهيد. PHP يك زبان برنامه نويسي است كه تاثير مستقيمي روي ظاهر سايت ندارد. با استفاده از PHP شما ميتوانيد اطلاعات مختلف را از پايگاه داده بگيريد و به كاربر نشان دهيد.


رقيب هاي PHP

در دنياي برنامه نويسي سمت سرور، PHP هيچوقت تنها نبوده است و هميشه رقيب هاي سرسختي را در كنار خود داشته است. يكي از اصلي ترين رقيب‌هاي PHP در اين سال‌ها، زبان برنامه نويسي ASP.NET بوده است و هميشه بين برنامه نويسان PHP و ASP يك بحث و جدال بزرگ است و هر دوي اين گرو‌ها، ميخواهند بگويند كه زبان برنامه نويسي آن‌ها بهتر و حرفه‌اي تر است.

 فرمت فايل php چگونه است؟

براي اينكه سرورها بتوانند فايل هاي php و اسكريپت ها را شناسايي كنند پسوند فايل و تگ ها بايد با فرمت “php.” ذخيره شوند.
فايل هاي php محض، به فايل هايي گفته مي شود كه بدون تگ html ساخته مي شوند.
براي تشخيص داده شدن كدهاي html از كدهاي زبان php توسط سرور لازم است كهكدهاي php هميشه داخل تگ هاي php قرار بگيرند.

به اين نكته جالب توجه كنيد زبان php به حرف كوچك و بزرگ در  حساس است اماتگ هاي php به حروف حساس نيستند اما اكيدا توصيه مي شود كه از حروف كوچك در نوشتن تگ ها استفاده شود.


PHP چه كارهايي ميتواند انجام دهد؟

حالا كه داريم به سوال PHP چيست؟ پاسخ ميدهيم، خوب است كه كمي هم درباره‌ي كارهايي كه PHP ميتواند انجام دهد صحبت كنيم. شما با استفاده از PHP ميتوانيد انواع مختلفي از صفحات وب و وب اپليكيشن ها را برنامه نويسي و اجرا كنيد.PHP ميتواند براي شما صفحات دايناميك توليد كند.PHP ميتواند اطلاعات را به ديتابيس بفرستد، از ديتابيس اطلاعات را بخواند و همينطور اطلاعات موجود در ديتابيس را ويرايش يا حذف كند.PHP ميتواند با فرم هاي HTML شما ارتباط برقرار كند و اطلاعات ورودي كاربران در فرم ها را پردازش كند و كارهاي مدنظر شما را روي آ‌ن‌ها انجام دهد.PHP به شما امكان كار با Cookie ها و Session ها را ميدهد.PHP امكان رمزگذاري كردن اطلاعات حساس را دارد و اين امكان نيز در آن تعبيه شده است.با اسفتاده از PHP شما ميتوانيد فايل هاي txt, pdf, jpg و… توليد و ويرايش كنيد و اين يك امكان فوق العاده است كه PHP در اختيار شما قرار ميدهد.


فرصت‌هاي شغلي خوب براي دولوپرهاي PHP

پيش از اين اشاره كرديم كه سيستم‌هاي مديريت محتوايي همچون وردپرس، جوملا و دروپال كه با زبان PHP توسعه داده شده‌اند، به عنوان پلتفرم بخش قابل‌توجهي از وب‌سايت‌هاي بزرگ و كوچك هستند و همين مسئله منجر گرديده تا بازار كار نسبتاً قابل‌توجهي براي دولوپرهاي اين زبان وجود داشته باشد (علاوه بر اين، امروزه به دليل محبوبيت بسيار بالايي كه فريمورك‌هاي اين زبان پيدا كرده‌اند، بسياري از كسب‌وكارهاي مختلف و استارتاپ‌ها به دنبال دولوپر حرفه‌اي PHP -به‌خصوص كساني كه به فريمورك لاراول تسلط داشته باشند- هستند).

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.