وقتي در رابطه با وردپرس ها بحث هايي آغاز مي شود اولين سوالي كه ممكن است ذهن افراد را به خود مشغول ساز اين است كه زبان وردپرس چيست ؟
HTML در واقع يكي از زبان هاي برنامه نويسي است كه مخفف شده HyperText Markup Language است كه به معني زبان نشانه گذاري فرامتني است . به گفته برنامه نويسان اچ تي ام ال يك زبان بسيار ساده است كه يادگيري آن هم چندان مشكل نيست . با توجه به ان كه اين زبان بسيار كاربردي بوده است افراد زيادي هستند كه براي ورد به دنياي برنامه نويسي اين نوع زبان را انتخاب مي كنند . در اين مقاله قصد داريم تا به طور كامل به شرح زبان اچ تي ام ال بپردازيم و با نكات و كاربرد هاي آن به طور كامل آشنا شويم . پس اگر مي خواهيد اين زبان را ياد بگيريد پيشنهاد مي كنم تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد .
زبان اچ تي ام ال
HTML زبان فرامتن يا Hypertextمنظور از عبارت Hypertext يا فرامتن بودن در HTML اين است كه اگرچه كدهاي صفحات وب به صورت متن ساده نگاشته مي شوند اما بعد از پردازش توسط مرورگر لزوما به صورت متني ديده نخواهند شد و مي توانند نماينده لينك، تصوير، صوت، ويدئو و محتواي غيرمتني باشند، به عبارتي متن خطي در كدنويسي HTML بعد از پردازش مي تواند به صورت محتواي غيرخطي يا فرامتن نمايان شود.
اچ تي ام ال چه كاري را انجام ميدهد ؟
در پاسخ به اين سؤال كه زبان اچ تي ام ال چه كاري انجام مي دهد، بايست گفت كه كدهاي نوشته شده با اين زبان به مرورگر دستور ميدهند تا متون، تصاوير و هر چيز ديگري را در قالب يك صفحه ي وب به نمايش درآورد. صفحات وب، با پسوند html. يا htm. شناخته ميشوند كه اصطلاحاً به اينگونه فايلها Plain Text گفته مي شود. فايلهاي Plain Text اين قابليت را دارا هستند كه از طريق يك مرورگر اجرا شوند اما در مقابل، فايلهاي Rich Text -همان فايلهايي كه مثلاً توسط نرمافزار مايكروسافت آفيس ايجاد مي شوند- يكسري اطلاعات اضافي را به فايل مد نظر -كه مثلا با پسوندي همچون docx. ذخيره مي شود- مي افزايند كه منجر به اين خواهند شد تا فايل مد نظر به درستي توسط نرم افزارهاي پردازنده ي متن -مثل آفيس ورد- نمايش داده شوند. لذا اگر كدهاي اچ تي ام ال را در قالب فايلهاي اصطلاحاً Rich Text بنويسيم، اين فايلها به درستي در مرورگر نمايش داده نخواهند شد.
تاريخچه زبان HTML
براي اينكه بدانيم HTML از كجا آمده بايد سفر كوتاهي به سال 1991 داشته باشيم. زماني كه آقاي Tim Berners-Lee كار خود را روي 18 Tag يا همان برچسب ساده شروع كرد و اولين نسخه HTML را طراحي كرد. HTML روز به روز پيشرفت كرد و در هر نسخه امكانات بيشتري را در قالب تگهاي كاربرديتر در اختيار طراحان قرار داد.
به اين ترتيب اين زبان مشكلات قبلي خود را به مرور رفع كرد. HTML4 در سال 1999 معرفي شد و توانست تا مدتها توسط طراحان وب مورد استفاده قرار گيرد، تا اين كه بزرگترين تحول تاريخ HTML با معرفي HTML5 اتفاق افتاد. اين نسخه از زبان HTML توانست بيش از پيش به توسعه دهندگان در طراحي سايتها كمك كند كه در ادامه ميخواهيم با آن بيشتر آشنا شويم.
ارتباط HTML وCSS
HTML و CSS دو نوع مختلف نشانهگذاري هستند كه هر كدام ترتيب معيني براي نوشتن كد دارند. اما تفاوت مهمي بين اين دو وجود دارد. ميتوان گفت كه HTML ساختار صفحه را تشكيل ميدهد در حالي كه CSS ظاهر صفحه را به عهده دارد.
تفاوت ظاهر سايتهاي مختلف به نحوه استفاده از CSS توسط طراح سايت بستگي دارد. در واقع CSS زباني براي توصيف ظاهر صفحات وب شامل رنگها، چارچوب پيرامون عكس، نشانگر ماوس، آرايش و فونتها (اندازه، رنگ، نوع) است.
با استفاده از CSS ميتوان نمايش صفحه را براي انواع مختلف دستگاه مانند صفحات بزرگ، صفحات كوچك و پرينترها تنظيم كرد. CSS مستقل از HTML است و ميتوان آن را با هر نوع زبان نشانهگذاري مبتني بر XML به كار برد. تفكيك HTML از CSS حفظ و نگهداري وب سايت، اشتراكگذاري Style Sheet (شيوهنامه) بين صفحات و انطباق صفحات با محيطهاي مختلف را سادهتر ميكند. به اين كار تفكيك ساختار يا محتوا از نما يا ظاهر ميگويند.
تگ هاي HTML
انجام هر عملي در HTML به كمك تگ هاي HTML امكان پذير مي باشد، در اصل اين تگ هاي HTML هستند كه به آن قدرت مي دهند.
در يك صفحه HTML مي توان انواع عناصر از قبيل متن، تيتر، عكس، جدول و … را قرار داد ، كه براي هر عنصر بايد از تگ مربوط به آن استفاده كرد تا مرورگرها بتوانند با فراخواني آن تگ و ويژگي هاي مربوط به آن امكان نمايش تصويري آن كد ها را داشته باشند.
تعداد بيشماري تگ وجود دارد كه البته براي طراحي وب سايت لازم نيست تمامي تگ هاي HTML را بشناسيد، حتي طراحان حرفه اي وب نيز ممكن است تمامي تگ ها را حفظ نباشند و در صورت نياز به دنبال شناخت تگ هاي جديد بروند.
بنابريان همانطور كه گفته شد، تگ ها در HTML ميتوانند لينك ها، ليست ها، پاراگراف ها، جداول، عكس و همه چيز را بسازند و شما با استفاده از تگ هاست كه مي توانيد صفحات وب خود را اسكلت بندي كرده و به نمايش بگذاريد.
براي اطلاعات بيشتر حتما مقاله تگ هاي HTML را مطالعه كنيد.
كاربرد اصلي HTML
اگر بخواهيم به سوال HTML چيست پاسخ دهيم، بايد كاربرد اصلي HTML را بررسي كنيم. در اين قسمت ميخواهيم ياد بگيريم كه HTML چيست و دقيقا چه كاري انجام ميدهد.
اگر بخواهيم خيلي ساده به سوال HTML چيست پاسخ دهيم، ميتوانيم بگوييم:
HTML ابزاري است كه با استفاده از چيزهايي به نام تگها، اقدام به ساخت قالب كلي صفحات وب ميكند. به اين معنا كه شما با استفاده از HTML ميتوانيد فوندانسيون و اسلكت اصلي وبسايت خود را طراحي كنيد.
اگر كمي با طراحي وب آشنايي داشته باشيد، حتما ميدانيد كه طراحي وب ۲ مرحله اصلي دارد:
ساختاربندي اصلي صفحات وب كه با HTML انجام ميشود.اضافه كردن جذابيت هاي ظاهري مثل رنگ و... كه با CSS انجام ميشود.
- پنجشنبه ۰۸ آبان ۹۹ | ۱۴:۲۹
- ۴۱ بازديد
- ۱ نظر
در این پست می خواهیم برای تازه کارها ۱۰ نکته و ترفند مهم درمورد کار با HTML بیان کنیم. اگر شما نیز به تازگی ساخت صفحات وب را آغاز کرده اید؛ این تکنیک ها به کارتان خواهد آمد.
۱- همیشه تگ های HTML تان را ببندید.
زمانی که با تایپ یک تگ HTML، آن را باز می کنید (برای مثال ،
) همیشه در انتهای بخش مورد نظر، دستور بستن آن تگ را تایپ بکنید تا در بخش بعدی، اجرا نشود. برای مثال:
اسب ها و فیل ها حیوانات مورد علاقه من هستند.
اسب ها و فیل ها حیوانات مورد علاقه من هستند.
آموزش ساخت کانال در یوتیوباین کار باعث می شود تا صفحات HTML شما در همه مرورگرها به درستی کار کنند، و به شما کمک می کند تا از بروز هرگونه مشکل عجیب در صفحات خود جلوگیری کنید. این امر به ویژه در مورد تگ هایی مانند
تازه ترين مطالب
آرشيو
برچسب ها
پيوندها
خلاصه آمار